• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Skûtsjekunstwerk in Earnewâld onthuld

In Earnewâld is op vrijdag 24 juni jl. een prachtig skûtsjekunstwerk onthuld door oud SKS-schipper Joop Mink sr. en wethouder Geerling Schippers van gemeente Tytsjerksteradiel. Naast een beeltenis van SKS-skûtsjes staan ook alle namen van schippers die ooit het SKS skûtsjesilen in Earnewâld hebben gewonnen op dit kunstwerk van Volken de Vlas.

Onthulling van het skûtsjekunstwerk door wethouder Schippers (links) en Joop Mink sr.

Joop Mink sr. wijst naar de bordjes met daarop zijn heit Berend als winnaar

Foto's: Martin de Jong