• Nieuw
    SKS vaarroute
    Journaal 2021

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

Sytze Brouwer nieuwe schipper op Heerenveen

Het bestuur van de Stichting Heerenveenster Skûtsje heeft besloten om de 33-jarige Sytze Brouwer te benoemen als schipper op de Gerben van Manen. Hij volgt Alco Reijenga op die vorige week de functie van schipper neerlegde. Volgens voorzitter Jacobus de Vries was met de benoeming haast geboden omdat er meer belangstelling voor Sytze Brouwer als schipper was.

Binnenschipper Sytze Brouwer stamt uit een oud schippersgeslacht. Hij treedt als schipper op het Heerenveenster skûtsje in de voetsporen van zijn oudoom Tjitte, zijn oom Tjitte en natuurlijk van zijn vader Pieter. Sytze was sinds 2009 fokkenist op de Gerben van Manen.

Sytze Brouwer was sinds 2009 fokkenist op de Gerben van Manen

[bron: www.gerben-van-manen.nl]