Uitspraak Zeilraad aangaande hoger beroep

Voorafgaand aan de rûtebesprekking in Woudsend deed Oebele Brouwer, voorzitter van de Zeilraad, uitspraak aangaande het hoger beroep van Leeuwarden en Heerenveen tegen de uitspraak van de jury naar aanleiding van de protesten in de wedstrijd bij Stavoren.

De Zeilraad bekrachtigt de uitspraak gedaan door de jury in het protest van Leeuwarden. Zij het op andere gronden.

De Zeilraad vernietigt de uitspraak van de jury aangaande het protest van Heerenveen en stelt daarmee Heerenveen in het gelijk.

Leeuwarden houdt de 14 punten. Heerenveen krijgt zijn gemiddelde over alle overige wedstrijden als wedstrijdpunten voor Stavoren.