Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

"We gaan met de Zwaan!” | 14 juli a.s.

Onder het motto “We gaan met de Zwaan!” gaat Stichting Skûtsjes Doniawerstal (SSD), eigenarencommissie van het Langweerder SKS skûtsje 'Twee Gebroeders' op vrijdag 14 juli alweer voor het zevende jaar, het zeilen, en in het bijzonder het skûtsjesilen promoten bij de schoolgaande jeugd.

De leerlingen van groep 8 van OBS ’t Swannestee uit Langweer gaan die dag van 10.00 tot 12.00 uur onder leiding van schipper Jaap Zwaga zeilen op de Langweerder Wielen met het wedstrijdskûtsje. De bemanning, speciaal samengesteld voor deze dag zal voornamelijk bestaan uit oud-bemanningsleden. Speciaal bemanningslid dit jaar is wethouder en tweede locoburgemeester van gemeente De Fryske Marren Frans Veltman, die onder meer jeugdbeleid en jeugdzorg in zijn portefeuille heeft.

Omdat het niet mogelijk is om met de hele groep te gaan zeilen, wordt er in twee groepen gevaren. Terwijl de eerste groep zeilt maakt de tweede groep het “Langweerder Kuierke”, een wandeling langs historisch Langweer. Na een uur wisselen beide groepen. Door dit evenement elk jaar te organiseren, wordt deze traditionele zeilsport onder de aandacht gebracht bij de jeugd en kan dit tevens een positief effect hebben op de aanwas van potentiële bemanningsleden en vrijwilligers.

Bron: Persbericht Stichting Skûtsjes Doniawerstal

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma