Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2023
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2023

Er is nog geen klassement beschikbaar.

Winterpalaver 'Foar de Neiteam' | 19 februari a.s.

Het winterpalaver van Stichting Foar de Neiteam op vrijdagavond 19 februari a.s. staat dit jaar in het teken van twee onderwerpen: coating en veiligheid.

Coating, de een geeft tienduizenden uit voor siliconencoating, een ander kiest voor nano en een derde vindt ouderwets potlood het beste. En dat is dan de onderkant van de romp, hoe zit het met de rest. Wat mag dat kosten?

Jan Feike Hoekstra uit Grou zal over de traditionele rompbehandeling, het zgn. potloden met grafiet, vertellen. De tweede spreker is Ale Bok uit Sneek. Hij is een fervent wedstrijdzeiler, in o.a. de Regenboog klasse, en voelt zich ook verantwoordelijk voor het milieu. Samen met schipper Gerhard Pietersma vertelt hij over de Nano-behandeling zoals die op het SKS-skûtsje van Earnewâld is toegepast. De laatste presentatie wordt verzorgd door Dennis Tuijnman over coating en antifouling van het onderwaterschip. Wat mag wel en wat mag niet? Wat zijn de verwachtingen over de regelgeving in de toekomst? Zijn er alternatieven?

Na de pauze richten we ons op de veiligheid. Negen deelnemers werden deze zomer naar het ziekenhuis gebracht tijdens nog geen dertig wedstrijden. Was dit een ongelukkig toeval, was het onvermijdelijk of is de toename een gevolg van skûtsjes die steeds meer aan elkaar gewaagd zijn.

Wij hebben de volgende mensen (schippers, juryleden en wedstrijdleiders) bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de discussie: Jan Warringa, Jaap Frankema, Saskia Westerhoff, Dirk Jan Reijenga, Jeroen Pietersma, Arend Wisse de Boer en Froukje Osinga-Meijer doen de aftrap. De zaal zal betrokken worden bij de discussie die onder strakke leiding zal staan van Sippy Tigchelaar en Klaas Jansma.

Dit belooft een interessante avond te worden!

U bent van harte welkom op vrijdagavond 19 februari a.s. om 20:00 uur uur in de Driuwpolle te Woudsend. Inloop vanaf 19:30 uur. Let op, toegang is gratis maar vol is vol.

 

Het bestuur Stichting Foar de Neiteam

 

P.S.: Slechts hevige ijzel , zware sneeuwval of een Elfstedentocht kunnen ons weerhouden deze avond te organiseren! Dit wordt dan vrijdag vóór 18:00 uur op onze website (www.skutsjehistorie.nl) gemeld.

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten