Journaal 2022

Klassement 2022
3)De Jonge Jan -...45.6
5)Rienk Ulbesz -...62

Winterpalaver ‘Foar de neiteam’ over scheepsmeting en formules

Stichting 'Foar de Neiteam' houdt op vrijdag 15 februari vanaf 19.30 uur in de ‘Driuwpôlle' in Woudsend weer haar jaarlijkse winterpalaver. Het onderwerp is dit keer:

Scheepsmeting en formules

Er is in de afgelopen jaren veel gezegd over scheepsmetingen en zeilformules. Scheepsmeter Jan Meppelink uit Delft geeft nu eens tekst en uitleg over het meten van een skûtsje.

Welke invloeden heeft een verlenging op de zeileigenschappen? De invloed hiervan op formules en ontwerpen wordt door Heine Deelstra uit Gaastmeer belicht.

Na de pauze komen wedstrijden uit het seizoen 2012 ter sprake. De Earnewâldsters Age Veldboom en Fonger de Vlas zullen beweegende zeilbeelden met u bespreken.

Het dreigt dus weer zo'n boeiende avond te worden dat we bij voorbaat al vol zitten.

Kom dus op tijd, half acht, want vol = vol.

Voor meer informatie: Stichting 'Foar de Neiteam' | www.skutsjehistorie.nl