Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Zaterdag a.s. barst de strijd weer los

Dit jaar organiseert de SKS voor de 67e keer het SKS kampioenschap. Zaterdag 30 juli a.s. barst de strijd tussen de 14 skûtsjes weer los. De eerste wedstrijd wordt traditiegetrouw gevaren op het Pikmeer / de Wijde Ee bij Grou. Via wedstrijden bij De Veenhoop, Earnewâld, Terherne, Langweer, Stavoren, Woudsend, Elahuizen en Lemmer wordt na 14 dagen het SKS kampioenschap op het Sneekermeer bij Sneek beslist. Elke wedstrijd zal, tenzij anders bekend gemaakt, om 14.00 uur van start gaan.

De traditionele sleep naar het wedstrijdwater bij Grou

De traditionele sleep naar het wedstrijdwater bij Grou

De schippers van de SKS stammen nog altijd rechtstreeks uit aloude Friese schippersgeslachten. Met elkaar willen zij deze traditie van het wedstrijdzeilen met klassieke Friese platbodems in ere houden. Niet zomaar als folklore, maar écht op het scherpst van de snede, wordt elke zomer 2 weken lang TOPSPORT bedreven. Aan het eind van deze krachtmeting wacht de winnaar van het SKS skûtsjesilen de kampioenswimpel en een prachtige wisseltrofee: het sulveren skûtsje.

Zeilen op het scherpst van de snede

Evenals vorig jaar zal het dankzij het Track & Trace systeem ook dit jaar mogelijk zijn om de 14 SKS skûtsjes wereldwijd live te volgen op internet via de link op deze website.

©foto’s Martin de Jong

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma