1) Doarp Grou - Grou 36.7
4) Eildert Sietez... 45.8
5) It Doarp Huzum... 52

Schoolzeilen in Langweer

Afgelopen maandag (1 juli) hebben leerlingen vanaf groep 5 van OBS ’t Swannestee uit Langweer gezeild met de drie Langweerder skûtsjes van Stichting 'Skûtsjes Doniawerstal'. Onder het motto ‘We gaan met de Zwaan!’ probeert deze stichting het zeilen, en in het bijzonder het skûtsjesilen, te promoten bij de schoolgaande jeugd.

Voorafgaand aan deze dag waren Anne Tjerkstra, oud-schipper van Langweer, en Alef Spannenburg, bemanningslid van het SKS skûtsje Ut ‘e Striid, al op school geweest om verhalen te vertellen, filmpjes te laten zien en vragen van de leerlingen te beantwoorden. Het werd een hele belevenis voor de kinderen én voor mevrouw Mary Looman-Struijs, burgemeester van Skarsterlân, die ook een tochtje meezeilde met SKS schipper Jaap Zwaga. Na afloop van dit mooie initiatief ontvingen de kinderen een leuke herinnering en een oorkonde.

Schoolzeilen Langweer 2013

Plezier aan boord van een skûtsje en...

Schoolzeilen Langweer 2013

...zelf het helmhout in handen