Omrop Fryslân-livestream brengt SKS skûtsjesilen rechtstreeks en integraal

Omrop Fryslân begint deze zomer met een live skûtsjestream met een rechtstreeks en integraal verslag van het skûtsjesilen in Fryslân. Projectmanager Jacqueline Spendel: “Het live kanaal dat wij lanceren, is een stream met Fries commentaar bij de skûtsjebeelden, maar zonder nieuws en muziek tussendoor. Volledig gericht op het skûtsjesilen en op skûtsjeliefhebbers die het skûtsjesilen op de voet willen volgen.” De nieuwe stream is deze zomer te vinden via Omropfryslân.nl en de Omrop-app.

Nieuwe namen

Bij die nieuwe stream horen ook nieuwe namen. Sportverslaggever Freark Wijma doet het verslag bij de SKS-wedstrijden. Naast Freark schuift deskundige Eelke Dijkstra aan en ook oud-SKS kampioen Pieter Brouwer zal het team zo nu en dan bijstaan. Op de radio blijven de vertrouwde stemmen, Gjalt de Jong en Geartsje de Vries. Ook op televisie is evenals andere jaren het SKS skûtsjesilen te volgen. 

Skûtsje Kafee

Maar er is meer: net als bij het kaatsen zal ook het skûtsjesilen op de radio worden voorbeschouwd in het zogeheten Skûtsje Kafee. “Op donderdag 3 en vrijdag 4 augustus maakt de Omrop live vanuit Grou een voorbeschouwing op de wedstrijden. Echt afgestemd op de luisteraars die van het skûtsjesilen houden en tegelijk is iedereen welkom in het café”, zo zegt Jacqueline Spendel.

Nieuwe invulling op televisie

Als titel verdwijnt het Skûtsjesjoernaal dit jaar, maar de inhoud blijft overeind. Die wordt meegenomen naar het televisieprogramma Fryslân Hjoed. Het wedstrijdverslag, het klassement en het nabeschouwen van de wedstrijd blijven. Roelof Lousma is  op de wedstrijdlocatie van de dag. Spendel: “Op deze manier hopen en verwachten wij dat nóg meer mensen van ons programma’s en de Friese sport zullen genieten!” ’s Avonds tussen 21.00 en 22.00 uur is op televisie een extra lange samenvatting van het skûtsjesilen te zien met de hoogtepunten en Fries commentaar erbij.

Bovendien komt Omrop Fryslân in de zomer met een serie tv-programma’s, die in het teken van de zomersporten staan. Op vrijdag 4 augustus staat de SKS centraal. 

In het SKS Skûtsje Journaal, editie 2017, is een interview te vinden met projectmanager Jacqueline Spendel over het skûtsjesilen bij Omrop Fryslân.

 

Foto: Martin de Jong