Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 
Klassement 2019
1) Doarp Grou - Grou 36.7
2) Gerben van... 38.8
3) Lemster Skûtsje... 43.7
4) Eildert Sietez... 45.8
5) It Doarp Huzum... 52
Bekijk hele klassement

Uniek project SKS vleugelklassement

Gepubliceerd: maandag 4 mei 2015 om 12:06 uur

Op vrijdag 29 mei a.s. zal in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek een uniek project worden onthuld. Oud-schipper en schilder Anne Tjerkstra portretteerde de afgelopen jaren tijdens de wintermaanden de ruim tachtig schippers van het SKS vleugelklassement op een zeildoek. De meeste schippers die door Tjerkstra zijn vereeuwigd, kent hij persoonlijk of heeft hij persoonlijk gekend. “Bij het schilderen kwamen vaak oude herinneringen naar boven.”

 

Anne Tjerkstra

Ook de veertien SKS skûtsjes, de oud-voorzitters en de huidige SKS-voorzitter kregen een plaatsje op het doek van maar liefst negen meter hoog en vierenhalve meter breed.

Schippers SKS vleugelklassement geportretteerd

In combinatie met dit bijzondere ‘meesterwerk’ heeft het Fries Scheepvaartmuseum een computerprogramma gecreëerd dat alle data aangaande het vleugelklassement en de helden uit 70 jaar SKS historie voor een breed publiek inzichtelijk maakt.

Na de officiële onthulling zal dit unieke project voor alle skûtsjeliefhebbers in elk geval tot eind augustus 2015 te zien zijn in het Fries Scheepvaartmuseum, Kleinzand 16 te Sneek.

 

Foto's: Martin de Jong

 

Media

Omrop Fryslân | Skildere portretten fan skûtsjeskippers yn Skipfeartmuseum

 

Overige berichten uit 2015

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsors
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma