Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Kapitein Malik Azmani wint met skûtsje Earnewâld de Friso Cup 2019

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 19:16 uur

Vrijdag 6 september is door genodigden van de provincie Fryslân gestreden om de Friso Cup. De zeilwedstrijd is op een achttal skûtsjes van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS) gezeild in het kader van de relatie tussen Europa en Fryslân. Aanwezig waren Nederlandse leden van het Europees parlement, Friese Kamerleden en lokale bestuurders, circa 70 in getal.

Friso Cup 2019

Na een spannende wedstrijd kwam het skûtsje van Earnewâld als eerste over de finish, met Europarlementariër Malik Azmani als kapitein en schipper Sieberen van Terwisga. Tweede werd Heerenveen met schipper Sytze Brouwer, kapitein was VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries. Als derde finishte d’Halve Maen met als schipper Klaas Westerdijk, kapitein was Liesje Schreinemacher, Europarlementariër van de VVD. De ochtendwedstrijd werd met veel wind gevaren. Na overleg met de schippers is besloten de middagwedstrijd niet door te laten gaan.

Friso Cup 2019

Ook het jubilerende Statenjacht Friso met aan boord o.a. commissaris der Koning drs. A.A.M. Brok was bij de wedstrijd op het Sneekermeer aanwezig.

Deze speciale editie van de Friso Bokaal, dit jaar Friso Cup genoemd, stond in het teken van de relatie tussen Europa en de provincie Fryslân. Voor deze zeilwedstrijd waren vertegenwoordigers van Europese netwerken en Friese ondernemers met een Europese relatie uitgenodigd.

Uitslag Friso Cup 2019:

 1. Azmani - Earnewâld
 2. De Vries - Heerenveen
 3. Schreinemacher - d'Halve Maen
 4. Chahim - Grou
 5. Huitema - Langweer
 6. Haga - Sneek
 7. V.d. Molen - Stavoren
 8. Diks/Gerbrandy - Joure

 

[Tekst + foto's: Provincie Fryslân]

 

Overige berichten uit 2019

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma