Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2022
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2023

Er is nog geen klassement beschikbaar.

Fotograaf Sietse de Boer (61) overleden

Gepubliceerd: zondag 5 maart 2023 om 19:33 uur

Op 61-jarige leeftijd is donderdag 2 maart fotograaf Sietse de Boer uit Wijnjewoude overleden. Sietse was een vertrouwd gezicht op de fotopersboot van de SKS.

Sietse was een allround fotograaf met ruim 40 jaar ervaring. Hij fotografeerde graag mensen en sporters en voelde zich thuis op de Friese wateren te midden van de skûtsjes. Zomerdag sloeg hij vrijwel nooit een wedstrijd om het SKS-kampioenschap over. Zijn mooie, sprekende foto’s werden gepubliceerd in regionale en landelijke bladen.

Twee weken geleden werd hij thuis getroffen door een hartaanval en raakte in coma. Hij belandde in het ziekenhuis MCL in Leeuwarden waar hij is overleden.

Fotograaf Sietse de Boer zittend voor in de punt van de persboot in 2018

Fotograaf Sietse de Boer zittend voor in de punt van de persboot in 2018.

Het liefst zat Sietse voor in de punt van de persboot. Hij had, zo zei hij altijd, daar een mooi vrij zicht op het wedstrijdveld. En hij zat zo niemand in de weg. We gaan de innemende en bescheiden fotograaf met zijn gulle lach en mooie foto’s missen.

Zijn vriendin Jeannette – een fotograaf die hij vier jaar geleden tijdens het skûtsjesilen ontmoette – en zijn familie wensen wij veel sterkte toe.

 

Archieffoto: Martin de Jong

 

Overige berichten uit 2023

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten