Interactieve 2D-player terug van weggeweest

Het SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen is al jaren te volgen via YouTube waar van elke wedstrijd een 3D-animatie aanwezig is. Via www.sks-live.nl komt de skûtsjefan direct op het ‘SKS Track en Trace-kanaal’ waar het trackingteam ook dit jaar weer de live-uitzendingen zal gaan verzorgen. Maar er is nieuws…

Voordat zes jaar geleden werd gestart met de ‘3D Race viewer’, was er een interactieve 2D-player. ‘Interactief’ betekent dat je als kijker zelf veel kunt instellen. Welk skûtsje wil je volgen? Hoever zoom ik in? Allerhande opties waren beschikbaar. Vooral de analisten vonden het erg jammer dat deze manier van een wedstrijd (terug)kijken destijds verdween.

Goed nieuws: dit jaar komt de 2D-player terug! Dus naast de 3D-viewer is er dit jaar de interactieve 2D-player die je kunt bekijken in een browser of op je iPhone of Android-telefoon. Voor die laatste twee toestellen is een eigen app ontwikkeld.

Er wordt dit jaar een nieuw type tracker op de skûtsjes geplaatst, die ook geschikt is voor het afspelen van de 2D-player. Er is al volop gebruik gemaakt van de geavanceerde apparatuur. Tijdens de Ronde van Texel, die in juni werd gehouden, zijn maar liefst 300 catamarans tegelijkertijd gevolgd en dat ging geweldig (zie afbeelding).

2D-player Ronde van Texel

Op ‘Volg de race live 2022’ zijn alle links beschikbaar.