Samenwerking SKS met Weerexperts.nl

Na het overlijden van onze weerman Piet Paulusma is de SKS op zoek gegaan naar een weerdeskundige die zijn rol dit SKS-Kampioenschap Skûtsjesilen 2022 zou kunnen overnemen. Tijdens die zoektocht bleek toch dat Piet bij de SKS hoorde en dat hij onvervangbaar is. Vooralsnog zal er dan ook niemand in de voetsporen van de geliefde weerman treden.

Het komend kampioenschap maakt de SKS gebruik van de diensten van Weerexperts.nl. Jan Jonkman, de weerman van Omrop Fryslân, verzorgt voor de SKS dagelijks de weerberichten en weer-updates. Tevens is hij het klankbord voor de Minwaarrie.

Weerman Jan Jonkman

Weerman Jan Jonkman

Het actuele weerbericht zal tijdens de dagelijkse rûtebesprekkingen worden meegedeeld door de wedstrijdleiding en ook worden verspreid via de sociale media. Zo zijn schippers en bemanningen, wedstrijdcommissies, Minwaarrie, ondersteunende diensten op het water en het publiek altijd snel op de hoogte van de weerssituatie.

Weerexperts.nl bestaat uit een team van weerkundigen, waarvan een aantal met meer dan 20 jaar ervaring in de meteorologie. Zij leveren solide weerdata, regionale weerberichten en
weerkundig advies in elke gewenste vorm. Ook hebben de experts ruime ervaring met het verzorgen van weerberichten voor festivals en evenementen waaronder de TT in Assen.

De SKS is verheugd over de samenwerking met Weerexperts.nl en hoopt lange tijd van de diensten gebruik te kunnen maken.

 

Foto: Martin de Jong