Winterpalaver op vrijdag 2 februari 2024

Namens het bestuur Stichting ‘Foar de Neiteam’:

Ieder jaar organiseert de Stichting ‘Foar de Neiteam’ het Winterpalaver. Zo ook dit jaar en wel op vrijdag 2 februari om 20.00 uur in MFC de Driuwpôlle te Woudsend.

Programma:
Op deze avond staat Stavoren nu centraal. Over de historie van het SWH-skûtsje gaan we in gesprek met Jan en Auke de Groot, Anne Tjerkstra en Klaas van der Meulen.

Ook de Bandstra’s zijn verbonden aan Stavoren. Age Bandstra was deelnemer aan de IFKS-wedstrijden van 1983-1993 en behaalde vier kampioenschappen. Hij was in deze jaren de smaakmaker van de vloot. Zelf zeilt hij geen wedstrijden meer, maar zijn broers, zoon en neven namen het skûtsjevirus over. Tegenwoordig is hij zelf als bestuurslid Wedstrijdzaken weer betrokken bij de IFKS.

André Hoek, van Hoek Design Naval Architects, maakte deel uit van de bemanning op de ‘Lutgerdina Smeltekop’ en het Bolswarder skûtsje. Hij behaalde met schipper Nico Hoek als eerste het kampioenschap bij de IFKS in 1982 en 1983. Vele overwinningen zouden daarna volgen waaronder zelf als schipper in 1987 IFKS-kampioen en in hetzelfde jaar met Siete Meeter bij de SKS. Meer dan 40 jaar is André Hoek betrokken bij het skûtsjesilen. Over die tijd, met o.a. radiaalhoeken in de zeilen, maar vooral over de huidige ontwikkelingen heeft hij een duidelijke mening. Hoek laat zijn licht schijnen op de regelgeving waarop vergaande aanpassingen aan de schepen het gevolg zijn.

U wordt van harte uitgenodigd deze interessante avond bij te wonen.
Het programma begint om 20.00 uur in MFC de Driuwpôlle te Woudsend. De inloop is vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis, maar vol is vol.

P.S.: Slechts hevige ijzel, zware sneeuwval of de Elfstedentocht kunnen ons weerhouden deze avond te organiseren. Dit wordt dan vrijdag vóór 18.00 uur op onze Facebookpagina Skûtsjehistorie Foar de Neiteam gemeld.