Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Albert Visser nieuwe schipper Lemster skûtsje

De 51-jarige Albert Visser wordt de nieuwe schipper van het Lemster skûtsje. Na negen jaar schipper op het Drachtster skûtsje te zijn geweest heeft Albert van de mogelijkheid gebruik gemaakt om schipper te worden op het Lemster skûtsje. Voor hem is het een kans om uit te komen voor het skûtsje uit zijn eigen woonplaats, “want ik voel mij op en top Lemster”, aldus Albert.

Albert Visser nieuwe schipper Lemster skûtsje

Albert Visser

Voor het bestuur van het Lemster skûtsje zijn er twee belangrijke criteria. Allereerst de ambitie om mee te zeilen in de top van het klassement. Daarnaast is het bestuur van mening dat de schipper uit Lemmer moet komen. Albert Visser voldoet aan beide criteria en is daarmee een uitstekende kandidaat. Ooit begonnen als ketelbinkie op het Lemster skûtsje in het tijdperk van Sietze Hobma en nu terug als schipper. Naast het skûtsje van Drachten was er nog maar één skûtsje waarop Albert had willen varen en dat was het skûtsje uit zijn woonplaats. Deze droom is nu uitgekomen.

Foto: Martin de Jong

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma