Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Eerste versie sprintwedstrijden SKS natte bedoening

Heeg – Het was kil, nat en vrijwel windstil op zaterdag 8 mei 2010 op het water van het Heegermeer, ter hoogte van het eiland de Rakkenpole. Kortom niet bepaald de meest ideale omstandigheden voor het houden van een oefenwedstrijd starten. Wat doe je dan? Wel in elk geval één georganiseerde start maken en daarna maar zien.

SKS sprintwedstrijden

Rond 11.00 uur werd vanaf de startkotter van watersportvereniging de Zevenwolden het eerste startschot gegeven. Iedereen was er goed bij, De Halve Maen te goed, zij waren te vroeg maar voeren door om later niet officieel te finishen. Ook de rest zette door. Het merendeel van de skûtsjes wist de hoge ton tergend langzaam te bereiken om daarna te finishen. Grou kwam als eerste over de finishlijn. Gevolgd door: 2- Bolsward; 3- Joure; 4- Sneek; 5- Woudsend; 6- Leeuwarden; 7- Earnewald;  8- Langweer. De rest finishte niet.

Omdat er in de vroege middag nog steeds geen wind werd verwacht besloot voorzitter Bouwe Westerdijk de wedstrijd te staken. Hierop werd op het eilandje de Rakkenpole gezellig genoten van gebakken vis en een versnapering van subsponsor Heineken.

Uitreiking Kampioenswimpel

Ondertussen kwamen wethouder Gerben Gerbrandy en gemeentesecretaris Sjoerd Joustra van en namens de gemeente Wymbritseradiel langs voor het uitreiken van de Kampioenswimpel, een wisseltrofee voor een nieuw SKS initiatief. 

Grou wint eerste SKS sprintwedstrijd

De wimpel was voor Douwe Visser van Grou.

Na afloop van een gezellige dag was iedereen het er unaniem over eens dat er volgend jaar weer een Sprintwedstrijd moet worden gehouden op het Heegermeer.

Gezellige dag tijdens SKS sprintwedstrijden

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma