Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
 • Frysk
 • Deutsch
 • English
 • Français
Zoeken
 • Nieuw
  SKS vaarroute
 • Skûtsje
  Journaal 2021
 • SKS jubileumboek
  Bestel nu!
 

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk een SKS kampioenschap te organiseren. Wij hopen iedereen weer in 2022 op en rond het water te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Gjalt de Jong nieuwe skûtsjeverslaggever Omrop Fryslân

Omrop Fryslân krijgt in de zomer van 2013 een nieuwe ‘stem' bij het skûtsjesilen. Ondernemer, troubadour, verteller en toneelspeler Gjalt de Jong volgt Klaas Jansma op, die 35 jaar lang de wedstrijden versloeg van de SKS en de IFKS. De Jong zal, net als Klaas Jansma, in het bekende bootje vanaf het wedstrijdwater verslag doen van het skûtsjesilen.

Gjalt de Jong

Gjalt de Jong, uit Earnewâld, verzorgde in 2011 en 2012 al als ‘speaker' het wedstrijdcommentaar bij het SKS skûtsjesilen en volgde daarbij Henk Doevendans op. Nu maakt hij de stap naar het live verslag doen. De overgang naar radio is voor De Jong weer een nieuwe uitdaging: "In deze rol ben ik de schakel tussen de schipper, de bemanning en de luisteraar. Ik vind het mooi dat ik op deze manier de passie voor onze Friese traditie en geschiedenis op een aangename manier mede in leven kan houden." Projectleider Skûtsjesilen bij Omrop Fryslân, Jacqueline Spendel: "Ik ben er erg blij mee dat het gelukt is om een verslaggever met verstand van en passie voor het zeilen aan ons te binden."

De Jong is een echt watermens en weet veel van skûtsjes. Samen met zijn partner heeft hij het bedrijf ‘Skûtsjevaart Grou'. Dat bedrijf vaart het hele watersportseizoen met gasten op en rond de Friese meren op twee authentieke skûtsjes. SKS-bestuurslid Hilda Boesjes: "De SKS introduceerde Gjalt de Jong in 2011 als authentieke wedstrijdverslaggever en wij geven hem graag de kans door te groeien naar de radio."

Bron: Omrop Fryslân

Foto: Martin de Jong

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma