Jeroen Pietersma schipper Langweer

Jeroen PietersmaJeroen Pietersma is de opvolger van Anne Tjerkstra aan het helmhout van het Langweerder skûtsje. Dat heeft de commissie Langweer gemeld aan SKS-voorzitter Bouwe Westerdijk.
Gezien de achtergrond en de ervaring van Jeroen Pietersma als bemanningslid, laat de SKS hem graag toe tot de vereniging.

Jeroen Pietersma was onder meer bemanningslid van De Sneker Pan en het Huizumer skûtsje. Verder voer hij bij zijn broer Gerhard, de schipper van het Earnewâldster skûtsje. Daarnaast deed hij bestuurlijke ervaring op binnen de Vereniging van Schippers en Bemanningsleden der SKS-skûtsjes.