Leden SKS unaniem over voortgang Formule 2016

Woudsend - Dit mag nooit weer gebeuren, sprak voorzitter René Nagelhout in zijn inleidende woorden van de extra Algemene Ledenvergadering van de SKS die op 14 december plaatsvond in de Driuwpôlle te Woudsend . Hij doelde hiermee op de acties van de skûtsjes van Joure en Langweer gedurende de SKS competitie van 2017. Hij ontving een warm applaus van de tot de laatste stoel gevulde zaal en zette daarmee de toon van de vergadering.

In de zaal zat een zeer goed voorbereid publiek. Pieter Ezn. Meeter las zelfs een uitgebreide brief waaruit het nodige voorwerk bleek voor. De commissie VSB las een verklaring voor. De voorliggende agendapunten en voorstellen werden besproken en het voorstel voor Monitoring en Toetsing van de Formule 2016, zoals het SKS bestuur dit voorstelde, werd met overweldigende meerderheid van stemmen aangenomen.

Tevens werd een voorstel van Pieter Ezn. Meeter voor een kleine wijziging in de ondermaat van de silhouetverhouding van het zeil aangenomen.