Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2022
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Klassement 2022
1)Lemster Skûtsje...21
2)Doarp Grou - Grou26.7
3)Gerben van...33.9
4)De Jonge Jan -...34.7
5)De Sneker Pan -...39
Bekijk hele klassement

Lodewijk Hzn. Meeter stopt als schipper It Doarp Huzum

Lodewijk Hzn. Meeter stopt als schipper op het Huzumer skûtsje. De schipper heeft deze beslissing vorige week zelf bekendgemaakt aan het bestuur van de Stichting Vriendenkring It Huzumer Skûtsje. Lodewijk Hzn. Meeter blijft betrokken bij de Vriendenkring It Huzumer Skûtsje.

Lodewijk Hzn. Meeter

Lodewijk Hzn. Meeter

Voornaamste motief voor Meeter’s besluit is de teleurstelling over de resultaten gedurende zijn periode als schipper. “Als de resultaten tegenvallen moet je elke keer weer in de spiegel kijken, ook ik heb dat gedaan. Ondanks het vertrouwen van het bestuur heb ik toch besloten om het stokje door te geven. Ik heb 5 jaar met ziel en zaligheid gezeild voor het Huzumer skûtsje, ik ben dan ook trots dat ik betrokken blijf bij It Doarp Huzum", aldus de schipper.

Het bestuur van de Stichting Vriendenkring It Huzumer Skûtsje heeft met begrip kennisgenomen van Meeter’s besluit om zich terug te trekken als schipper. “We vinden het natuurlijk spijtig dat Lodewijk deze keuze heeft gemaakt, maar zijn blij dat hij behouden blijft voor het Huzumer skûtsje. We weten nog niet exact hoe de invulling eruit komt te zien, dat gaan we samen de komende periode bekijken. Een ding staat vast Lodewijk Hzn. Meeter blijft betrokken bij het Huzumer skûtsje en daar zijn wij erg blij mee”. 

Het bestuur hoopt binnen afzienbare tijd de naam van een nieuwe schipper bekend te kunnen maken. Hiervoor gaat het bestuur natuurlijk secuur te werk en zijn er wellicht diverse nazaten van de Meeters die dit prachtige skûtsje willen leiden.

[Bron: www.itdoarphuzum.nl; lees hier 'het verhaal van Lodewijk zelf']

Foto's: Martin de Jong

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten