Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2022
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Klassement 2022
1)Lemster Skûtsje...32.9
2)Doarp Grou - Grou39.7
3)De Jonge Jan -...45.6
4)Gerben van...49.8
5)Rienk Ulbesz -...62
Bekijk hele klassement

Oproep maritiem project 'Wij en water'

Het digitale platform Maritiem Erfgoed vraagt aandacht voor het martieme project 'Wij en water' en doet een oproep aan het publiek: Wat is uw favoriete maritieme erfgoed?

De Europese Commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en met het project 'Wij en water' wordt het maritiem erfgoed in de schijnwerpers gezet.

Soms is het water onze vijand maar meestal maken we er intensief gebruik van. Mensen, goederen en ideeën zijn, in het pre-internettijdperk, grotendeels via het water verspreid. In dit erfgoedjaar worden door het project verhalen verzameld over mensen en hun relatie met water.

Oproep: deel uw persoonlijke, leuke of bijzonder voorbeeld van maritiem erfgoed!

Alles kan. De eeuwenlange innige relatie met water heeft veel tastbaar erfgoed achtergelaten. Maritieme objecten, varende (historische) schepen, scheepswrakken, bruggen, havengezichten en maritieme cultuurlandschappen zijn tastbaar. Maar ook immaterieel maritiem erfgoed zit in ons aller DNA. Historische verhalen, persoonlijk herinneringen. Schilderijen, foto’s gedichten. Maar ook liederen en speciale regionale tradities maken onderdeel uit van ons collectieve maritiem erfgoed.

Maritieme erfgoed is zeker niet altijd positief. In recente discussies is het soms nog heel levend onderdeel van onverwerkte trauma’s. Maritiem erfgoed is onderdeel van de maatschappelijke discussie die het heden verbind met het verleden. En die uiteindelijk mede bepaald wie we zijn.

Hoe kunt u meedoen?

Kies uw favoriete maritiem cultureel erfgoed en vertel waarom u nu net die hebt gekozen. Uw verhaal mag op film, geluidsfragment of geschreven met foto’s.

Stuur dit naar maritiem@tijdlijn.nu 

Alle inzendingen, worden gepubliceerd door de RCE (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) op de website Maritiem Erfgoed.

 

Overige wedstrijdverslagen

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten