Skûtsjefotograaf Ger Dijs overleden

Sneek 15 december - Ger Dijs, de in Sneek bekende oud-fotograaf en lid van Verdienst binnen de SKS,  is op 84-jarige leeftijd overleden. Dijs kwam als beginnend fotograaf vanuit Amsterdam naar Sneek en begon vanuit een ark te werken. Later vestigde hij zich aan de Schoolstraat om tenslotte aan het Grootzand waar hij naast een fotozaak ook aan persfotografie deed. Hij heeft vanaf eind '60-er begin '70-er jaren voor Sneker Koerier en later Sneeker Nieuwsblad gewerkt. Naast vele trouwfoto's heeft hij ook jaren het SKS-skûtsjesilen op de gevoelige plaats vastgelegd. Die foto's zijn onder meer terecht gekomen in het boek "Pracht en Passie" dat in 2002 verscheen.