Scherm en internet trekken duizenden bezoekers

 

beeldscherm skutsjesilen

Grou 18 juli – De belangstelling voor het via internet uitzenden van de wedstrijd bij Grou was zaterdag groot, dat mag geconcludeerd worden uit de gegevens die inmiddels bekend zijn geworden. Er werd zelfs zoveel ingelogd dat het bezoekers op sommige momenten niet lukte om binnen de overigens verder prima functionerende site het wedstrijdgebeuren volgens het track en trace systeem te volgen.

Volgens Dennis Carton van Geosports waren er in het begin van de wedstrijd al 10.000 unieke hits geregistreerd. Uit de officiële cijfers die mediapartner Van der Let en Partners produceerde, blijkt dat er in een uur meer dan 15.000 pageviews zijn geweest en wel 5.000 bezoekers. Over de hele dag gerekend waren er 19.000 bezoekers en 70.000 pageviews; dat is drie keer zoveel dan vorig jaar.

Probleem was onder meer dat er vanaf de schepen rond Grou veel werd ingelogd. Dat gebeurde waarschijnlijk via het KPN-netwerk waarover de verbindingen tussen de apparatuur aan boord van de skûtsjes en de server liepen. Dat GSM-netwerk kon het blijkbaar niet trekken, waardoor in sommige gevallen het beeld “op zwart” ging.