Skûtsjesilen live via internet

GROU – Op 18 juli a.s. om exact 14.10 uur barst op de ‘Ie’ te Grou de jaarlijkse strijd om het SKS-kampioenschap los. De eerste wedstrijd is altijd speciaal maar dit jaar in het bijzonder omdat deze wedstrijd overal ter wereld live kan worden gevolgd via internet. Het gaat om een proef van de SKS en Geosports in Grou,  in nauwe samenwerking met de wedstrijdcommissie Grou. De verrichtingen van de skûtsjes worden tevens gevisualiseerd via een groot beeldscherm dat wordt geplaatst bij de ‘Blikpole’ ( hoek Prinses Wilheminastraat en Prinses Beatrixweg). Alléén de wedstrijd bij Grou is via internet en grootbeeld aan de wal te volgen, vanaf de traditionele sleep om ca. 13.00 uur vanuit het centrum van Grou.

Geosports ontwikkelde een programma speciaal voor de SKS waarin posities via track en tracing, live beelden en live commentaar gecombineerd worden.

Via de link op de officiële website van de SKS: www.skutsjesilen.nl kunnen de live beelden opgehaald worden. De link tref u aan op de homepage, rechts boven aan.

Voorzitter Bouwe Westerdijk: “De wens om het skûtsjesilen via internet te kunnen volgen leeft al heel lang binnen de SKS-gelederen. Op deze wijze kunnen mensen die zich niet vrij hebben kunnen maken en de grote groep Friezen om útens er toch bij zijn. Mooi in Grou is verder dat als de skûtsjes even uit beeld zijn voor het publiek, er wordt namelijk gezeild op de Ie en het Pikmeer, men toch via het beeldscherm direct op de hoogte blijft”

Veertien dagen lang worden op diverse locaties in Fryslân elf wedstrijden met de traditionele platbodems gezeild. De apotheose is op vrijdag 31 juli op het Sneekermeer.