Sylrie-lid Onno Zweep overleden

Op 17 november is Onno Anton Zweep uit Sneek overleden. Hij was vanaf 1985  verbonden aan de Sylrie van de SKS.

Onno Zweep was een man van de regels, zeggen Oebele Brouwer en Peter de Jong van de Sylrie. “Altyd súver en skerp op it tapassen fan de regels.” Als schippers iets wilden ‘regelen’ tijdens een protest, moesten ze niet bij hem zijn. Een overtreding begaan? Regels zijn er niet voor niets en die moesten gevolgd, vond Zweep. Immer, wel zo zuiver.

Onno Zweep hield van het water en van varen. Hij is zo’n beetje opgegroeid op en rond het water. Toen hij amper drie weken oud was, namen zijn ouders hem al mee aan boord van hun zeiljacht waarmee ze tochten over de Waddenzee maakten.

Onno Zweep groeide op in Harlingen, maar toen hij zes jaar was verhuisde het gezin naar Sneek. Op elfjarige leeftijd werd hij lid van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) en ging wedstrijdzeilen. Hij is altijd lid gebleven – zeilde wedstrijden met zijn Pampus – en was daar trots op.

Onno Zweep was in zijn werkzame leven docent Technische Bedrijfskunde aan de HTS. In zijn vrije tijd was hij naast lid van de Sylrie van de SKS onder meer ook jurylid bij de KWS en vrijwilliger bij die vereniging.

Onno Zweep was al een tijdje ziek, maar is toch nog onverwacht overleden, staat er in de rouwadvertentie van zijn vrouw Ingrid en dochters Annelien en Liselot en kleindochter Mare. De familie heeft in besloten kring afscheid genomen van hun dierbare Onno Zweep. Hij werd 76 jaar.

Wij wensen zijn naasten veel sterkte.