Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
 

Voor het eerst in de rijke historie van de SKS gaat het SKS kampioenschap niet door. Binnen de regels van het RIVM wordt er gekeken wat wél mogelijk is. Klik hier voor meer informatie.

 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2019
1)Doarp Grou - Grou36.7
2)Gerben van...38.8
3)Lemster Skûtsje...43.7
4)Eildert Sietez...45.8
5)It Doarp Huzum...52
Bekijk hele klassement

Symbolische overdracht ‘De Jonge Jan’ aan schipper Harmen Brouwer

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 21:01 uur

Vandaag, zondag 12 januari, vond voor de wal in Warten de symbolische overdracht van het skûtsje ‘De Jonge Jan’ aan de nieuwe schipper Harmen Brouwer plaats. Eigenaar Jelle Talsma, die in de IFKS vele successen met het skûtsje heeft beleefd, vroeg de kersverse schipper van Langweer door middel van een huwelijksbelofte trouw te beloven aan het skûtsje. Het antwoord van Harmen Brouwer: “Ja, ik wil!”

En daarmee start een nieuwe periode van het vermaarde skûtsje binnen de SKS. ‘De Jonge Jan’ is nauw verbonden met de historie van de SKS. Het skûtsje dankt zijn bijnaam ‘De Poep’ aan zijn eerdere eigenaren de familie Sijtema uit Eastermar. Ook heeft het skûtsje al meerdere kampioenschappen op zijn naam staan. Bijzonder voor de nieuwe schipper is dat zijn overgrootvader Tjitte Jansz Brouwer in 1953 SKS kampioen werd met dit schip. 

Van 1965-1977 was de ‘Stichting Earnewâldster Skûtsje’ eigenaar van De Jonge Jan en van 2001-2005 werd het schip gepacht door ‘Stichting Skûtsje Doniawerstal’. Vanaf dit seizoen zal het skûtsje opnieuw namens Langweer aan de start van het SKS kampioenschap staan.

Harmen Brouwer stelt zijn bemanning voor

Tijdens de overdracht stelt Harmen Brouwer zijn bemanning voor

 

Foto's: Ellen Wester

 

Overige berichten uit 2020

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsors
Mediapartner
Rondvaarten
Piet Paulusma