Foarwedstriid Stavoren

Grou winnaar Foarwedstriid bij Stavoren

De Foarwedstriid bij Stavoren is zaterdag gewonnen door Grou. Schipper Douwe Azn Visser was de beste tijdens de laatste belangrijke krachtmeting voordat de strijd om het SKS-kampioenschap begint.

Omdat het skûtsje Súdwesthoek 100 jaar bestaat, werd de wedstrijd gehouden op het IJsselmeer voor de kust van Stavoren. Er werden twee wedstrijden gezeild. Grou ging de eerste wedstrijd als winnaar over de lijn. De tweede race was schipper Harmen Brouwer van Langweer de beste. Grou moest genoegen nemen met de tweede plek.

Het was een zonovergoten dag, de warmste 8 juli ooit gemeten, en er waaide een zwakke tot matige wind, kracht 3. De skûtsjes waren aan elkaar gewaagd en het veld lag dicht bij elkaar.

Na afloop werden om 17.00 uur de prijzen uitgereikt op het Gele Plein in de stad. Douwe Azn Visser (Grou) nam er de eerste prijs in ontvangst, tweede werd Harmen Brouwer (Langweer) – zijn prijs werd in ontvangst genomen door bemanningslid Eildert Meeter – en op de derde plek eindigde Jappie Dzn Visser (Sneek).