Sintrale Kommisje Skûtsjesilen
  • Frysk
  • Deutsch
  • English
  • Français
Zoeken
  • Skûtsje
    Journaal 2023
  • SKS jubileumboek
    Bestel nu!
 
 
Wedstrijdverslagen

Er zijn nog geen wedstrijdverslagen.

Klassement 2023

Er is nog geen klassement beschikbaar.

Mediapartner: Omrop Fryslân

Omrop Fryslân geeft vervolg aan livestream en Skûtsje Journaal bij Omroep Max 

Omrop Fryslân zet de koers van vorig jaar door. Een livestream voor de echte skûtsjeliefhebbers en het maken van het Skûtsje Journaal bij Omroep MAX, naast natuurlijk het oude vertrouwde verslag op radio en televisie. Met onder andere als doel: mee te gaan met de tijd en wensen van het hedendaagse publiek. En meer mensen enthousiast maken voor het skûtsjesilen.

Livestream zonder nieuws en muziek

De livestream die Omrop Fryslân vorig jaar lanceerde bleek een groot succes. Projectmanager Jacqueline Spendel kijkt dan ook met een goed gevoel terug op 2017: “Rom 20.000 minsken seagen deistich nei de stream, dat jout wol oan dat der echt behoefte oan wie. Fanwege it sukses kriget de livestream dit jier in ferfolch.” De stream is bedoeld voor de échte skûtsjefans die niets van de wedstrijden willen missen. Omrop Fryslân verslaggever Freark Wijma en skûtsjesyldeskundige Eelke Dykstra leveren in het Frysk rechtstreeks en integraal commentaar bij de beelden, zonder nieuws en muziek tussendoor.   

Landelijke bekendheid skûtsjesilen

Vorige jaar zorgde Omrop Fryslân ervoor dat het skûtsjesilen meer landelijke bekendheid kreeg. Samen met Omroep MAX werd het Skûtsje Journaal gemaakt dat iedere dag uitgezonden werd op NPO 1. Projectleider Susan Zwerver, vorig jaar ook betrokken bij dit nieuwe programma, is blij met het feit dat deze unieke samenwerking een vervolg krijgt: “Tanksij de gearwurking mei Omroep MAX kinne wy dat wat wy oan live telefyzje meitsje rûn it skûtsjesilen ek oan in breder, lanlik publyk toane. It sukses fan foarich jier lit sjen dat it skûtsjesilen net allinnich yn Fryslân libbet, mar ek hieltyd mear yn hiel Nederlân.”

www.omropfryslan.nl

 Omrop Fryslân

Deel deze pagina

Hoofdsponsor
Co-sponsoren
Mediapartner
Rondvaarten